Postopek 4002

 
1/3

Prenova slovenskih hiš

 Kakšna je vaša hiša? Kako živite v njej?

 

Ponujamo vam, da odkrijete, kaj je narobe z vašo hišo.

Ponujamo vam sveži dom.

Ponujamo vam prenovo vaše stare hiše.

Ponujamo vam zmanjšanje vaše hiše.

Ponujamo vam zmanjšati potratnost vaše nepremičnine.

Iz vaše stare hiše vam naredimo novo.

Iz vaše velike hiše naredimo dve ali tri manjše z veliko več udobja ...

1/3
hiša 4002 prej
hiša 4002 potem
Kako z minimalnimi sredstvi do srečne, zdrave in funkcionalne hiše?
 

Odgovor je projekt Hiša 4002 – hiša dveh visečih dreves – reciklirana hiša.*

Toda kako to narediti?

V Slovenji  je okoli 400.000 individualnih objektov za katere lahko trdimo, da so v slabi funkcionalni in likovni kondiciji, predrage za vzdrževanje in ne dosegajo meril trajnostnih vrednot.

Projekt 4002 je način, kako izoblikovati intelektualno - umetniško kulturo bivanja v strukturi, ki jo lastnik že poseduje, zaenkrat pa ne zagotavlja sodobne funkcionalnosti, udobnosti in lepote.

srečna hiša 4002
 

Brez velikega denarnega vložka.

največkrat objavljena prenova hiše

Koraki v praksi

Obstoječo hišo so investitorji v tretji gradbeni fazi podedovali. Brez strokovne pomoči, so jo s svojimi idejami in po lastnih močeh že 15 let postopoma dograjevali. Po vsakem posegu so bili le še bolj nesrečni in nezadovoljni. Velika je bila okrog 300 m2, zgrajena v treh etažah: malce poglobljena klet, pritličje je meter nad vrtom ter mansarda, ki je nikoli niso dokončali.

 

Investitorji kontaktirajo naš arhitekturni studio, studio db_tehnoservis, d.o.o.*

Ker so ubupani, naveličani vseh motenj, ki jim jih hiša dnevno povzroča, so jo pripravljeni tudi prodati in na na novi lokaciji graditi novo sodobno, lepo in

srečno hišo.

 

V studio db naredimo predinvesticijsko študijo, kaj se investitorju splača, glede na denarne zmožnosti in želje po časovnih rokih. Prodaja obstoječe hiše zahteva velik napor predvsem zaradi nakupa nove parcele, ki jo je potrebno tudi komunalno urediti.

Predlagamo, da je glede na vse, smiselna odločitev ta, da se prenovi obstoječo hišo. Vendar mora biti ta prenova radikalna in kompletna. Za investitorje je predlagana strategija prenove v začetku šokantna.

 

Investitorju predlagamo tri velike reorganizacije.

Prvič, nemudno odstranitev celotne mansarde, torej odstranitev cca 100 m2 popolnoma odvečnih in nefunkcionalnih prostorov, ki vzbujajo le skrbi in lažno upanje, da se bo to nekoč potrebovalo.

Drugič, popolno redefinicijo malce poglobljene kleti v nizko vrtno pritličje, torej v dnevno bivanje povezano z vrtom, velikosti cca 100 m2.

Tretjič, popolna reorganizacija dvignjenega pritličja (za katerega smo globoko prepričani, da je največja ovira večine individualnih objektov v Sloveniji ter posledično nesrečnih ljudi, saj ne morejo kvalitetno komunicirati z mikronaravo, ki hiši pripada) v spalne prostore za tri člansko družino v velikosti cca 100m2.

 

Sprejmejo jih in prenova poteka po inovativnem postopku studia db.

 

Postopek – 9. korakov do zmage – ali kako prenoviti zastarelo in okostenelo grajeno socialistično strukturo v sodobno dinamično arhitekturno telo za tretje tisočletje.

doniraj, arhišektura, podarite, evro, potomci, otroci

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

© 2014 - 2021  ​ARHIŠEKTURA. 

​Arhišektura je vseslovenski program o lepoti in funkcionalnosti v arhitekturi in

o tem, kako je ta povezana z dobrim počutjem ter s splošnim zadovoljstvom posameznika in družbe. Namen arhišekture je, da ljudje doživijo pristno izkušnjo, kaj pomeni živeti, jesti, spati v prostoru, ki je premišljeno zasnovan.

Arhišektura nemudoma pomaga do novih spoznanj, osvoboditi um, spodbuditi ustvarjalnost, pomaga izklesati dober narodni značaj.

Več arhišekture, več neokrnjene narave in zdrav človek.

Dolgoročno kultiviranje krajine.

Za vse Slovence.

Tehnična izvedba strani: Arhišektura

program

 

aktualno

 

svetovalnica

kontakt

 

o nas

 

o podjetju

  • w-facebook

Ljubljana, Slovenija | info@arhisektura.si