nedavne objave
objave s poudarkom

Iz hiše v arhišekturo - ohranjajte neokrnjeno naravo!

Ključno

Do leta 2040 bo na našem planetu glede na predvideno nataliteto svetovne populacije, ki jo bo treba nastaniti in prehraniti, začelo primanjkovati naravnega prostora. Zato je reanimacija oz. sodobna prenova obstoječih hiš zagotovo ena najbolj aktualnih arhitekturnih pa tudi političnih tém našega časa.

Slovenski prostor in Slovenci se soočajo z drugimi problemi: • Naravna krajina je iznakažena in izginja zaradi prevelike in razpršene zidave novih individualnih hiš. Ob tem pa ostaja v strnjenih in urbanih naseljih veliko zapuščenih hiš in ruševin, ki so potrebne sodobne prenove. • Lokalno identiteto uničuje stihijska pozidava stihijsko oblikovanih individualnih hiš. Regije se med seboj sploh ne razlikujejo več. • V Sloveniji se glede na predvideno demografsko rast in starost prebivalstva gradi preveč novih individualnih hiš.

fotografije: Studio db, Nanos 2012

sledite nam
najdi
arhiv
blog, komentar, novosti, strokovnjaki
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

© 2014 - 2021  ​ARHIŠEKTURA. 

​Arhišektura je vseslovenski program o lepoti in funkcionalnosti v arhitekturi in

o tem, kako je ta povezana z dobrim počutjem ter s splošnim zadovoljstvom posameznika in družbe. Namen arhišekture je, da ljudje doživijo pristno izkušnjo, kaj pomeni živeti, jesti, spati v prostoru, ki je premišljeno zasnovan.

Arhišektura nemudoma pomaga do novih spoznanj, osvoboditi um, spodbuditi ustvarjalnost, pomaga izklesati dober narodni značaj.

Več arhišekture, več neokrnjene narave in zdrav človek.

Dolgoročno kultiviranje krajine.

Za vse Slovence.

program

 

aktualno

 

svetovalnica

kontakt

 

o nas

 

o podjetju

  • YouTube Clean
  • w-facebook
  • Twitter Clean

Tehnična izvedba strani: Arhišektura

Nebotičnik, Štefanova ulica 1, Ljubljana, Slovenija | info@arhisektura.si